Sorting
Source
Katalog księgozbioru
(1)
Form of Work
Książki
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Status
available
(1)
Branch
Wypożyczalnia Budzyń
(1)
Author
Skoczylas Marek
(1)
Year
2010 - 2019
(1)
Time Period of Creation
2001-
(1)
Country
Poland
(1)
Language
Polish
(1)
Subject
Substancje dodatkowe do żywności
(1)
Toksyny i antytoksyny
(1)
Związki chemiczne
(1)
Żywność przetworzona
(1)
Genre/Form
Opracowanie
(1)
Domain
Chemia
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
1 result Filter
Book
In basket
Książka opisuje rolę jaką pełnią toksyny środowiskowe w rozwoju chorób cywilizacyjnych. Po dzień dzisiejszy, trudno odnaleźć jednostkę chorobową, która nie byłaby przez liczne badania naukowe łączona z toksynami takimi jak konserwanty, metale ciężkie czy pestycydy. Idea książki oraz jej założenia mają na celu chronić zdrowie ludzkie nie tylko poprzez uświadamianie w jakim pożywieniu znajdują się toksyny, ale głównie jak zneutralizować chemię, której nie jesteśmy w stanie uniknąć. Toksyny od zawsze towarzyszyły ludzkości, ale natura dała nam antidotum na większość z nich. Jednak dziś w czasach tak silnej presji obcych dla organizmu ludzkiego substancji chemicznych w pożywieniu, musimy adekwatnie wzmożyć ochronę naszego organizmu dzięki naturalnym związkom mającym zdolność neutralizowania chemii z pożywienia.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Budzyń
There are copies available to loan: sygn. 631/S (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again